13 maart 2023

Het seizoens-klaarmaken van uw Chalet(s)

Het voorjaar staat alweer voor de deur en dat betekend dat veel mensen en parkeigenaren hun chalets weer klaar zullen maken voor een nieuw seizoen.
Echter kan het zo zijn dat u uw chalet niet zo aantreft zoals u deze heeft achtergelaten.

Door minder zonlicht kan uw chalet aan de buitenkant groen geworden zijn. Reinig uw buitenbekleding echter nooit met een hogedrukreiniger.
Schoonmaken kan het beste door gebruik te maken van een zachte autoborstel/spons met water en groene zeep of een milde auto-shampoo met was.
Kunststof buitenbekleding kan bijvoorbeeld ook zeer goed gereinigd worden met 123 Flash producten welke verkrijgbaar zijn bij de betere toercaravanzaken.

Kleine (lak) beschadigingen kunt u het beste zo snel mogelijk bijwerken om ergere schade te voorkomen. Ook dient u eraan te denken de dakgoten periodiek te controleren en schoon te maken.
Een volle dakgoot kan namelijk voor waterschade in het chalet zorgen.

Ook uw kozijnen dient u zo nu en dan te controleren. ARCABO chalets zijn voorzien van houten- of kunststof kozijnen welke nagenoeg onderhoudsarm zijn op het hang- en sluitwerk en raamrubbers na. Door uw scharnieren en sloten periodiek in te spuiten met WD40 of teflon zal de bediening soepel blijven.
De raamrubbers kunt u zo nu en dan lichtjes met talkpoeder of glycerine inwrijven. Zo voorkomt u dat de rubbers gaan plakken, zeker wanneer u langere tijd geen gebruik maakt van uw chalet.

Ook is het belangrijk bij het betreden van uw chalet om het kitwerk even na te lopen. Dit zal gemiddeld om de twee jaar vervangen dienen te worden.

Daarnaast heeft zowel een geiser als een cv-ketel jaarlijks onderhoud nodig. Ons advies hierin is om een contract af te sluiten met een plaatselijke installateur voor het jaarlijkse onderhoud.

Mocht u naast onze tips nog vragen hebben of een helaas alsnog een schade geconstateerd hebben aan uw ARCABO chalet, kunt u hier nog meer tips vinden of contact opnemen met onze service afdeling.

Blijf op de hoogte van de algemene ontwikkeling