3 januari 2024

PROJECT IN BEELD: Vakantiepark De Krim Texel gaat voor elegante chalets met Fazawood

Afgelopen jaar hebben wij meegewerkt aan een mooi artikel voor onze toeleverancier Plastica.
We zullen deze ook hier nogmaals delen.

Vakantiepark De Krim Texel ligt in het noordelijke puntje van het grootste Nederlandse Waddeneiland. Op het park kunnen gasten kiezen uit bungalows, huizen én luxe chalets. En steeds meer van deze chalets worden nu uitgevoerd met de elegante, duurzame houten gevelbekleding van Fazawood.

De Krim Texel bestaat uit negen vakantieparken en campings verspreid over Texel. Een vaste partner voor het bouwen van de verhuurhalets is Arcabo. Deze bekende specialist in chaletbouw gebruikt Fazawood al meteen sinds de introductie ervan medio 2022. Sales Director Ronald Visser: “De Krim heeft verschillende parken met chalets en eens in de vijftien jaar worden die chalets vervangen door nieuwe, eigentijdse exemplaren. Wij mogen die chalets dan ontwerpen en bouwen. In 2022 hebben we al 22 stuks uitgevoerd met Fazawood en nu voor het vakantiepark bij Cocksdorp gaat het om nog eens 15 stuks.”

Luxe, natuurlijke uitstraling
”Ronald: “Ook voor andere vakantieparken in Nederland werken we al met Fazawood en er komen er nog veel meer aan. De reden waarom we voor deze gevelbekleding kiezen, is toch vooral de uitstraling. De houten panelen hebben een natuurlijke uitstraling en door de verfijnde afwerking ogen ze uiterst elegant. Dat past dus ook perfect bij het chalet type Texel de Luxe voor De Krim. Het gaat echt om het ‘luxe genieten van het buitenleven’. De ruime chalets met twee slaapkamers, twee badkamers en infrarood sauna zijn van binnen van alle gemakken voorzien. En aan de buitenkant zien ze er heel natuurlijk én verzorgd uit.”

Extreem milieuverantwoord
De gevelbekleding ziet er niet alleen fantastisch uit, Fazawood is ook nog eens heel duurzaam en extreem milieuverantwoord. Fazawood is samengesteld uit Australisch Eucalyptus hardhout. Om precies te zijn: uit snoeihout en restsnippers bij zaagmolens. Voor Fazawoord zelf is dus geen enkele boom gekapt en juist dát maakt het product zo revolutionair. Door de vezels onder hoge druk te persen en natuurlijke was toe te voegen ontstaat er een stevig, duurzaam en extreem milieupositief paneel zónder kunstmatige of chemische toevoegingen. De panelen worden afgewerkt met een olie die kleur aan het product geeft.

Uitvoering in Teak en Black
Fazawood is beschikbaar in zes verschillende kleuren. Arcabo kiest voor de chalets op Texel voor Teak. Fazawood Black heeft Arcabo overigens ook al bij verschillende recreatieondernemers toegepast. Ronald Visser: “Vooral Teak vind ik een prachtig, natuurlijke uitstraling geven. Omdat het om olie gaat kan de klant er zelf nog voor kiezen of ze natuurlijk willen laten vergrijzen of dat ze er een extra laag olie overheen willen zetten. Dat is ook zo gebeurd.”

Makkelijk verwerkbaar product
Ronald: “Wat voor ons als bouwers fijn is, is dat Fazawood gemakkelijk verwerkbaar is. Het product is zowel horizontaal als verticaal goed toepasbaar. We hebben door onze 25 jaar ervaring al met heel wat materialen gewerkt en Fazawood springt er wel uit. Het is nog een vrij nieuw product, maar we hebben er alle vertrouwen in. Inmiddels hebben we er al meer dan 200 chalets mee gemaakt en dat is nog maar het begin.”

Het originele artikel kunt u hier bekijken: https://www.plastica.nl/project/vakantiepark-texel-fazawood-houten-gevelbekleding/

Blijf op de hoogte van de algemene ontwikkeling