Werken bij ARCABO

Als je ons team komt versterken, geven wij je alle ruimte om aan klantgeluk te werken vanuit een dynamische omgeving.

ARCABO ontwerpt en bouwt luxe wintervaste chalets. Deze zijn overal te plaatsen, zo bijvoorbeeld ook aan zee of in uw tuin als mantelzorgchalet. Dit met oog voor detail en een moderne kijk op comfort. Wij brengen vrijetijdsbesteding naar een hoger niveau. ARCABO is marktleider op het gebied van lean manufacturing van chalets in Nederland. Onze klanten vind je zowel binnen als buiten Nederland. We zijn een no nonsens werkgever met een informele bedrijfscultuur waar volop ruimte is voor persoonlijke groei en ontwikkeling.

Bekijk onze vacatures

Het succes van ARCABO komt vanuit onze mensen en onze innovaties

In 1997 besloten Bertus ten Kate en Peter Lier chalets te gaan bouwen. In de beginjaren was het idee achter ARCABO om ‘klein te blijven en bijzondere dingen te maken’. Klein blijven is niet gelukt, bijzondere dingen maken doen we nog iedere dag bij ARCABO. Bertus ten Kate staat nog steeds aan het roer bij ARCABO en werkt samen met ruim 200 collega’s aan prachtige chalets voor klanten binnen en buiten Nederland.

Onze klanten hebben hoge verwachtingen van onze chaletbouw. Die verwachtingen kunnen we alleen waarmaken met de inzet en motivatie van onze medewerkers. Bij ARCABO ben je geen ‘naam’ maar een persoon.

Vaak werk je in teamverband, soms ook alleen. Alles wat je maakt straalt kwaliteit en klasse uit, daar is vakmanschap voor nodig. Je hebt altijd eer van je werk en kunt iedere werkdag met trots terugkijken op het resultaat.

Iedere 4,5 uur is er weer een nieuw verhaal

Onze moderne productiefaciliteiten werken met takt tijden. Elke productiehal produceert iedere 4,5 uur een chalet dankzij een goede organisatie, de juiste spullen op de juiste plaats en een hoge mate van automatisering. Bij ons werk je veilig en met de juiste hulpmiddelen. Maar de sleutel van het succes ligt bij het vakmanschap van onze medewerkers. Elk chalet is gebouwd naar de wens van de klant en vraagt dus om aandacht voor het resultaat en kennis van onze processen.

Wie zijn onze mensen?

ARCABO mensen groeien mee met de ontwikkeling van ons bedrijf. Als medewerker ben je stressbestendig, omdat je snel moet kunnen schakelen tussen verschillende werkzaamheden, je lost problemen op, hebt humor en zorgt voor een ontspannen werksfeer. Iedereen is bereid om elkaar te helpen, dus dat verwachten we van jou ook.

Wat maken onze mensen?

Een chalet is geen ‘stacaravan’ zoals we die vroeger kenden. Tegenwoordig is ARCABO marktleider als het gaat om design en productie van luxe chalets. Dat vraagt om vakmanschap en toewijding van onze mensen die trots kunnen zijn op onze producten. Regelmatig ontwikkelen we nieuwe ideeën en methoden, zodat we beter kunnen aansluiten bij de wensen van de klant of slimmer kunnen werken.

Wat kunnen onze mensen?

Binnen de Inkoop-, Verkoop en het Bedrijfsbureau werken collega’s die veel ervaring hebben in onze branche en met onze producten. Zij zorgen er voor dat de wens van de klant wordt vertaald in een maatwerkproduct, zoeken daar de juiste materialen bij, bereiden de productie voor en regelen de plaatsing van het chalet op locatie.

In de Productie streven we naar breed inzetbare medewerkers die kunnen samenwerken en ook goed zijn in kitten, timmeren, tegelzetten, schilderen, behangen, stofferen of elektriciteit- en CV installaties kunnen aanleggen. Ben je op één van die gebieden goed inzetbaar dan ben je op je plek bij ons. Heb je nog niet zoveel ervaring? Ook dan ben je van harte welkom.

Een fout maken is niet erg, zolang je het deelt met je collega’s en er van leert. Als iets niet lukt, helpen wij je om het wel voor elkaar te krijgen. Blijf vragen, wees nieuwsgierig, dan geven wij je de ruimte om te verbeteren. Als jij wilt leren en jezelf wil ontwikkelen, dan zullen wij je helpen om te groeien.

Onze cultuur

De ARCABO kernwaarden zijn de basis voor ons succes. Onze medewerkers zijn klantgericht, werken samen aan resultaat en zijn flexibel om in te spelen op specifieke klantvragen of veranderingen en aanpassingen in het werkproces.

Klantgericht

Klanten bepalen het succes van ARCABO en ARCABO realiseert succes voor haar klanten. De vele keuzemogelijkheden en invulling van persoonlijke klantwensen van gevelbekleiding, indeling en inrichting tot aan stoffering, maken onze chalets uniek. Een chalet is nooit ‘standaard’ en wordt iedere keer gebouwd zoals de klant dat vraagt.

Dit betekent voor jou als medewerker dat je nooit met massaproductie bezig bent. Je bent altijd bezig met maatwerk om de klantwensen te vertalen naar een mooi eindproduct.

Samenwerking

Iedereen is bereid om elkaar te helpen. Vanaf het verwelkomen en inwerken van nieuwe collega’s tot aan het bedenken van oplossingen voor complexe chalets. Doordat we een grote diversiteit aan chalets maken, wordt er telkens een beroep gedaan op jouw creativiteit en oplossend vermogen. We denken altijd vooruit om te anticiperen op mogelijke knelpunten of uitdagingen. Als ARCABO collega denk je in oplossingen en verbeteringen, iedere keer weer. Door overleg en zelforganisatie binnen het team kunnen we meer bereiken. Er is altijd ruimte om mee te denken en ideeën naar voren te brengen die iets toevoegen aan het product of werkproces.

Flexibiliteit

Onze productieafdeling en de werkprocessen zijn goed georganiseerd. Je moet regelmatig schakelen tussen verschillende projecten of werkzaamheden. Dat vraagt om flexibiliteit en inzicht. Je moet het leuk vinden om het ene moment met je eigen werk bezig te zijn en het andere moment je collega te helpen, even met elkaar wat details door te spreken of, als je in de Productie werkt, te ondersteunen op een plek waar extra capaciteit nodig is.

Jouw mogelijkheden bij ARCABO

Afhankelijk van je functie werk je bij ARCABO op één van de locaties in Nieuwleusen of Heerenveen. Je kunt ons dus iedere ochtend filevrij bereiken.

We werken in dagdienst van 7.00 tot 16.45. Je bent dus iedere dag op tijd thuis, zodat je ’s avonds nog tijd hebt voor je privé leven. In de productie werken we vrijdag tot aan de lunchpauze. Je hebt dus altijd een lang weekend! Een paar keer per jaar sluiten we de productie: zes weken in de zomer, twee weken met kerst en in het voorjaar en najaar gedurende een week.

De productie van chalets vindt plaats in onze productie hallen. Je werkt dus binnen. Onze Allround Service mensen werken ook op klantlocatie binnen Nederland of daarbuiten.

Plezier hebben in je werk

Plezier hebben in je werk - Werken bij ARCABO Plezier hebben in je werk - Werken bij ARCABO

Ruimte voor ontwikkeling

De strategie van ARCABO is om te groeien door partnership. Dit betekent dat we onze creativiteit en deskundigheid gebruiken om klanten te adviseren bij het realiseren van nieuwe parkconcepten. We ontwerpen, produceren en leveren onze fantastische chalets om dit waar te maken.

Als medewerker ontwikkel je mee met onze strategie. Dat betekent dat je ruimte krijgt voor persoonlijke ontwikkeling, maar ook voor het ontwikkelen van nieuwe ideeën en werkmethoden zodat we beter kunnen aansluiten bij de wensen van de klant of slimmer kunnen werken.

Erken leerbedrijf
Recreatieondernemer? Ga naar Arcabo zakelijk