Technische specificaties

Onze missie is het bouwen van vakantiewoningen met een lange levensduur,  comfort, optimale indeling en doordacht materiaalgebruik! Dagelijks bezig zijn met ons productieproces en sinds 1997 ervaring in de recreatiewereld dat maakt dat het ARCABO product onderscheidend is!

Met oog voor technische details, innovatieve ontwikkelingen en creatieve invalshoeken bouwt ons team specialisten aan future proof recreatiewoningen.

De bouw van de chalets wordt afgestemd aan de normeringen geldend voor de locatie.  Zelfs bouwen volgens bouwbesluit is op projectbasis mogelijk en dan kunnen we voldoen aan vergelijkbare eisen als in de traditionele bouw.

Waarom kiezen voor Chaletbouw in plaats van traditionele bouw?

 • Lagere investering
 • Korte bouwfase op locatie (minder stikstof uitstoot)
 • Geen onaangename verrassingen tijdens de bouwfase
 • Weersinvloeden hebben geen invloed op het bouwproces
 • Leverbetrouwbaarheid
 • Turnkey oplevering
 • Planbaar tot in de kleinste details
 • Van te voren tot in de kleinste details te plannen
 • Optimaal verhuurrendement

Plan een afspraak met een ARCABO adviseur.

Wij staan tijdens het gehele proces met raad en daad terzijde.

Specificaties per onderdeel

Onderdelen

Chassis
Wanden
Vloer
Dak
Installaties
Kozijnen
Gratis adviesgesprek

Chassis

Het chassis van een chalet bestaat uit een stalen onderstel gecoat in zinkfosfaat (duurzame coating). Hierdoor blijft er altijd een mogelijkheid tot verplaatsing bestaan.

Opstellen chalet: U ontvangt na opdracht een gedegen funderingsplan op basis van uw model, het bijbehorend chassis en uw grondslag. Waar nodig kunnen als fundament schroefpalen worden toegepast.

Wanden

Wandisolatie is afhankelijk van het door u gekozen model. Wanddiktes tot 150 mm inclusief isolatie zijn bij ARCABO meer regel dan uitzondering. De uitstraling van het door u gekozen chalet wordt mede bepaald door de buitenbekleding. In de ontwerpfase bespreken we wat uw wensen voor uw project zijn en vooral belangrijk wat past bij uw doelgroep en omgeving. Onze tekenkamer kan u via 3-d animaties tonen hoe het project eruit gaat zien met de gekozen materialen en kleurstellingen.

Vloer

Een correct opgebouwde vloer is belangrijk.  Dat begint uiteraard al met een gedegen chassis als fundament met daarop een sterke balkenlaag voorzien van vloerisolatie,  daarop de vloerplaat.

Er is de mogelijkheid om vloerverwarming te plaatsen. Dan wordt er op de bodemplaat een extra isolatieplaat aangebracht voorzien van vloerverwarmingsleidingen en daarop een Fermacel plaat. Dan volgt de afwerking: een ruime keuze uit project Vinyl.

Dak

De dakopbouw is afhankelijk van het model. Ook van belang is het land van plaatsing. Dienen we rekening te houden met winterse omstandigheden? Dit is voor een ARCABO chalet geen probleem. De constructie wordt aangepast aan de gewenste sneeuwlast.

Dakisolatie tot 220 mm is zelfs mogelijk. Doordat we waarde hechten aan hoogwaardige isolatie- en ventilatie normen kunnen de ARCABO chalets gedurende ieder jaargetijde gebruikt worden. Dit geeft nog eens een extra rendement!

Dakvormen

 • zadeldak
 • a- symmetrisch puntdak
 • lessenaar dak
 • platdak (EPDM dakbedekking)

Zadeldaken, lessenaar daken, a- symmetrische daken zijn als volgt opgebouwd:

Stalendakpanplaat- panlat – tengel – dampdoorlatend/ waterkerend doek- glaswol – vurenbalk – plafondplaat

Platdakconstructies en lessenaar dak:

De platte daken worden bij ons als volgt opgebouwd: Vuren draagconstructie – OSB underlayment – isolatieplaat (PIR) – EPDM.

Bij ARCABO werken we ook met inpandige goten. Dit geeft het chalet een mooie strakke uitstraling. Naast een kunststof hemelwaterafvoer is een zinken HWA buis ook mogelijk.

Verwarming en warm water

De chalets kunnen verwarmt worden op verschillende manieren. De basis voor de keuze van het type verwarming is aan u, welke infrastructuur is aanwezig op uw park.

Heeft u op uw park een gasaansluiting (aardgas of propaan) dan is verwarmen via een HR C.V. installatie mogelijk. In het chalet wordt een veilige C.V. ruimte gecreëerd.

Liever elektrisch verwarmen in combinatie met een boiler? Ook dat is mogelijk.

Elektrische radiatoren of Infrarood verwarming zijn prachtige opties.

Chalets met een verbrandingstoestel zoals C.V. of houtkachel worden standaard uitgerust met een koolmonoxide melder.

Kozijnen

Afhankelijk van de buitenwand constructie gebruikt ARCABO een speciaal ontworpen kozijn.

U vindt dit concept niet zomaar terug bij alle chaletbouwers. Het gebruik van kitnaden is bijvoorbeeld niet nodig.

Beglazing: standaard HR++ . Daar waar veiligheidsglas is toegepast voldoen we aan de EN 1647 norm.

De kozijnen worden standaard uitgevoerd in de kleur wit. Op projectbasis zijn meerdere kleuren mogelijk. U kunt kiezen uit draai-kiep ramen, vaste kozijnen of uitzetramen. Qua entreedeuren zijn er diverse opties. Daarnaast fraaie lichtpuien met schuifpui naar bijvoorbeeld tuin of terras.

De toegepaste kozijnen en deuren zijn afhankelijk van het gekozen model.

Al 25 jaar Europa’s grootste specialist in chaletbouw

Neem contact met ons op